top of page
About Friends Across the Water
5 decembrie 2017 — scoalaelf 

https://scoalaelf.wordpress.com/2017/12/05/friends-across-the-water/?wref=tp

 

 

În perioada 1 septembrie 2017 – 1 septembrie 2019 Liceul Teoretic Elf derulează proiectul Friends Across the Water (Prietenii de peste ape) finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus Plus cu un buget de 7.350 euro.

Friends Across the Water este un proiect inovativ care le oferă elevilor o înțelegere și o preocupare legată de problemele majore care afectează Europa în zilele noastre și anume criza migranților. Din punct de vedere istoric aceste evenimente ar putea fi privite ca un punct de cotitură pentru Europa și este vital ca elevii să fie conștienți de problemele existente și de posibilul impact al acestora și să aibă de asemenea ocazia să-și împărtășească propriile griji și sentimente legate de o posibilă criză în Europa.

Toate obiectivele acestui proiect au legătură cu copiii, cu mediul educațional și obținerea de competențe predate de profesori experimentați, cu drepturile copiilor și in mod particular cu rolul și utilizarea apei, pentru a dezvolta valori în fiecare țară participantă la acest proiect, pentru a ajuta școlile și țările să facă față cât mai bine realității migranților, pentru a îmbunătați predarea și învățarea în școli dezvoltând aspecte precum meta-cogniția, feedback-ul și cercetarea și metodele pedagogice asociate cu acestea.

Țările participante au fost alese datorită diversității pe care o pot oferi în cadrul proiectului: Polonia, Lituania, Turcia, Bulgaria, România (noi), Olanda și Grecia – o largă diversitate, care cu siguranță va îmbogăți acest proiect.

Activitățile proiectului sunt în egală măsură captivante, creative și inovative. Arta și drama sunt utilizate pentru a studia conflictele și războiul. Se pornește de la pericolele pe care le presupune traversarea apelor și se continuă cu prețuirea pe care trebuie să o acordăm apei. Elevii vor avea o perspectivă unică asupra apei atât ca prieten cât și ca dușman.

Prin participarea la mobilitățile din cadrul proiectului,  profesorii își vor dezvolta tehnicile și strategiile de predare, întorcându-se cu informații și practici noi, moderne, axate în special pe noi metode, instrumente și strategii ce vor fi aplicate la orele de curs și în cadrul activităților nonformale menite să atragă, stimuleze și motiveze mai mult elevii în implicarea lor la desfășurarea activităților.

În perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2017, reprezentanți ai Liceului Teoretic Elf (Carmen Șoancă – psiholog și Ruxandra Potra – prof. de limba germană) au participat la un curs de formare în Porto, Portugalia cu tema Influence of Kinesthetic Teaching and Learning Upon the Development of the Students’ Educational Quality (Influența predării și învățării kinestezice asupra dezvoltării calității educaționale a elevilor. 

(http://www.cm-paredes.pt/frontoffice/pages/1059?news_id=345)

În luna februarie 2018 participantele la curs au organizat o sesiune de diseminare în cadrul școlii, destinată tuturor profesorilor care predau la ciclul primar, dar și profesorilor de la ciclul gimnazial.

Beneficiarii proiectului sunt toți elevii școlii, atât din ciclul primar cât și din ciclul gimnazial.

bottom of page